icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 juni 2021

Primeur voor Koenen Bouw | Nieuwe hijsmethode VBI

Op het project De Spaak in Nieuwlande heeft het team van Koenen Bouw de primeur gehad met betrekking tot een nieuwe hijsmethode van VBI. Na een jarenlange ontwikkeling en certificeringsprocedure is VBI er in geslaagd om te samen met Hilti een nieuwe hijsmethode te ontwikkelen. Afgelopen donderdag had ons team van De Spaak de landelijke primeur om als eerste werk in Nederland een praktijk pilot te mogen uitvoeren met deze hijsmethode voor alle A200/AL200 vloerelementen.

De zogenaamde “kogelkop”-voorziening zorgt ervoor dat het gebruik van de traditionele vloerenklem overbodig wordt, evenals de uitval ketting voor onderlangs. De eenvoud en simpelheid van het systeem resulteert in een snellere montage, een man minder inzet tijdens het aanpikken en minder bewerkelijke instortvoorzieningen betreffende de traditionele hijssleutels. In het meest gunstige scenario zou er ook nog een lichtere kraan ingezet kunnen worden.

 

Al met al is het team erg tevreden met deze hijsmethode en spreken we van een geslaagde pilot. VBI beschouwt de primeur voor VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noord ook als zeer geslaagd en biedt deze hijsoplossing aan voor alle woningbouwprojecten met A200/AL200 vloeren in Noord Nederland.