icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

De Bouwpas

Voor veel aannemers en onderaannemers is het een bekend probleem: Hoe kunnen wij alle documentatie van alle arbeidskrachten makkelijk en snel voldoen met alle wetgeving in ons achterhoofd? Tijd voor een slimme aanpak!

De Bouwpas

Bij projecten die vanaf heden starten gebruiken wij een digitaal arbeidskrachtenregistratiesysteem: De Bouwpas.

De Bouwpas digitaliseert de processen rond WBP/VGA, WKA, WAS en WAV. Mede door de nieuwe Privacy Wetgeving (AVG) maakt het met papier en pen registreren van arbeidskrachten in de bouwkeet praktisch onmogelijk.

Waarom doen we dit?

Één van de doelen van de Bouwpas is verminderen van de administratieve werklast op de bouwplaats. Het papierwerk in de bouwkeet of portiersloge is hiermee verleden tijd. Om de doorloop bij aanvang van de werkzaamheden te bespoedigen worden er dus geen gegevens meer in de bouwkeet ingevuld, maar slechts gecontroleerd. Uw arbeidskrachten kunnen (mits alles op uw eigen tijdstip, van tevoren, goed is ingevuld) sneller aan het werk. U dient de gegevens nu wel eerder aan te leveren dan u gewend was.

Het is van belang dat iedereen op de bouwplaats voldoet aan álle geldende wet en regelgeving (compliance). Daarom wordt deze procedure ingevoerd bij al onze projecten. Registeren van uw onderneming en arbeidskrachten vinden éénmaal plaats en kunnen bij volgende projecten eenvoudig worden overgenomen.

Registratie

Bij registratie worden uw gegevens opgeslagen in uw kluis. De gegevens van uw kluis zijn herbruikbaar voor een volgend project bij welke aannemer dan ook. Zo bespaart u veel tijd bij aanvang van de (volgende) werkzaamheden.

 

Vanaf heden zult u  voor nieuwe projecten uitnodigingen ontvangen om uw bedrijf en arbeidskrachten te registreren in de Bouwpas.

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.bouwpas.nl/

 

De Bouwpas is een nieuwe versie van ARSYS en werkt precies hetzelfde.