icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Wie zijn wij

Koenen Bouw is een bouwbedrijf dat voornamelijk opereert in noorden en oosten van Nederland. Wij ontwikkelen en realiseren uiteenlopende projecten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren. Dat doen we voor gemeenten, corporaties en andere opdrachtgevers, al dan niet in samenwerking met partners. Kleinschalig, maar ook veelomvattend en complex. Trajecten waarbij het aankomt op innovatief vermogen en organisatietalent.

Personeel

Het totale personeelsbestand van Koenen Bouw omvat ca. 35 UTA-medewerkers en 23 bouwplaats medewerkers. Koenen Bouw is een Fundeon erkend leerbedrijf. Wij beseffen dat deskundige, gemotiveerde en enthousiaste medewerkers de basis zijn voor succes.

VolkerWessels

Koenen Bouw is een werkmaatschappij van VolkerWessels. Dit Nederlandse concern verenigt 120 werkmaatschappijen met in totaal circa 12.000 medewerkers in Nederland (circa 16.000 wereldwijd) bouwen aan wonen, werken en mobiliteit. Daarmee maken we deel uit van een sterk netwerk. Een netwerk dat uitgebreide expertise in alle bouwdisciplines bundelt en samenwerking bij multidisciplinaire en integrale projecten mogelijk maakt. Én dat de zekerheid biedt van een solide financiële positie.
Als werkmaatschappij werken wij zelfstandig, maar maken wij gebruik van de gezamenlijke kennis, ervaring, faciliteiten als automatisering, materieel, inkoop en dienstverlening. Hierdoor zijn wij een regionaal middel groot aannemingsbedrijf met korte lijnen maar als het nodig is zijn wij een landelijk opererend concern dito mogelijkheden.

Meerwaarde

Of het nu gaat om een utiliteitsgebouw, een bedrijfspand, woningen of gebiedsontwikkeling: bouwen is het waarmaken van een ambitie, het realiseren van een droom. Maar bouwen is ook een complex proces. Alle stappen daarin - ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, exploiteren, onderhouden, financieren - en de bewaking daarvan bepalen samen het succes van een bouwproject.
Wij beheersen het bouwproces en ondersteunen u naar wens en behoefte op één of meerdere onderdelen van dat proces. Wij voegen daar vanuit ervaring specifieke expertise aan toe en onderscheiden ons met de manier waarop wij het proces rond de realisering van uw ambitie organiseren: uw eisen, wensen en ambities zijn leidend.

Besparing

Met alle partners uit de waardeketen doorlopen wij het totale proces van ontwerp tot onderhoud om tot kostprijsverlaging, doorlooptijdverkorting en de juiste kwaliteit te komen. Dat betekent volgens ons niet zozeer harder werken, maar vooral Samen Slimmer Bouwen. Ons programma wordt gedragen door de volgende pijlers:

  • Vooraf in kaart brengen van de klantwaarde
  • Samen doelen stellen en samen problemen oplossen
  • Onderkennen en elimineren van onnodige werkzaamheden en verspillingen
  • Verbetering van het bouwproces door continue, integrale evaluatie

Kwaliteit & Veiligheid

Wij stellen als bedrijf hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid. Wij zijn gecertificeerd volgens kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 9001, ISO 14001 en VCA**. Dit geeft de opdrachtgever zekerheid dat datgene wat men gerealiseerd wil zien ook volgens de kwaliteit- en veiligheidseisen gemaakt wordt.