icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Wie zijn wij

Makers van het Noorden sinds 1972! Koenen Bouw is gevestigd en heeft haar roots in Emmen. Als ontwikkelaar en bouwbedrijf opereren we voornamelijk in het prachtige Drenthe en Salland. Wij ontwikkelen en realiseren uiteenlopende projecten op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren. Dat doen we voor gemeenten, corporaties en andere opdrachtgevers, al dan niet in samenwerking met partners. Kleinschalig, maar ook veelomvattend en complex. Trajecten waarbij het aankomt op innovatief vermogen en organisatietalent.

BVGO_Vlaggen_Bewerkt_200206_01.jpg
Drie bedrijven, één team

Drie bedrijven, één team

Koenen Bouw is onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. Wij staan als regionale bouwpartner dicht bij onze klanten, maar bieden deze de voordelen van een groot concern. Samen met Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf uit Groningen en Reitsma Bouw uit Drachten bedienen we de markt in de drie Noordelijke provincies onder de vlag van VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Noord. Binnen 'VolkerWessels Noord' werken we als één team samen en bieden zo kwaliteit en continuïteit op de projecten waar we trots op zijn! 

Samen beschikken we over een personeelsbestand van circa 90 UTA-medewerkers en zo'n 40 bouwplaatsmedewerkers. Koenen Bouw is een SBB erkend leerbedrijf. Onze deskundige, ervaren en enthousiaste medewerkers vormen de basis voor  de continuiteit en capaciteit om elk bouwproject tot een succes te maken.

VolkerWessels

Koenen Bouw is onderdeel van VolkerWessels. Dit Nederlandse concern verenigt 130 werkmaatschappijen met in totaal circa 13.000 medewerkers in Nederland (circa 17.000 wereldwijd) bouwen aan wonen, werken en mobiliteit. Wij zijn onderdeel van een sterk netwerk. Een netwerk dat uitgebreide expertise in alle bouwdisciplines bundelt en samenwerking bij multidisciplinaire en integrale projecten mogelijk maakt. Én dat de zekerheid biedt van een solide financiële positie.
Als werkmaatschappij werken wij zelfstandig, maar maken wij gebruik van de gezamenlijke kennis, ervaring, faciliteiten als automatisering, materieel, inkoop en dienstverlening. Hierdoor zijn wij een regionale ontwikkelaar en bouwer met korte lijnen, maar als het nodig is zijn wij ook een landelijk opererend concern met dito mogelijkheden.

Meerwaarde

Of het nu gaat om een utiliteitsgebouw, een bedrijfspand, woningen of gebiedsontwikkeling: bouwen is het waarmaken van een ambitie, het realiseren van een droom. Maar bouwen is ook een complex proces. Alle stappen daarin - ontwikkelen, ontwerpen, bouwen, exploiteren, onderhouden, financieren - en de bewaking daarvan bepalen samen het succes van een bouwproject.
Wij beheersen het bouwproces en ondersteunen u naar wens en behoefte op één of meerdere onderdelen van dat proces. Wij voegen daar vanuit ervaring specifieke expertise aan toe en onderscheiden ons met de manier waarop wij het proces rond de realisering van uw ambitie organiseren: uw eisen, wensen en ambities zijn leidend.

Optimalisatie

Met alle partners uit de waardeketen doorlopen wij het totale proces van ontwerp tot onderhoud om tot een optimale balans tussen kostprijs, doorlooptijd en de juiste kwaliteit te komen. Dat betekent bij ons; Samen Slimmer Bouwen. Ons programma wordt gedragen door de volgende pijlers:

  • Vooraf in kaart brengen van de klantwaarde
  • Samen doelen stellen en samen problemen oplossen
  • Onderkennen en elimineren van onnodige werkzaamheden en verspillingen
  • Verbetering van het bouwproces door continue, integrale evaluatie

Kwaliteit & Veiligheid

Wij stellen als bedrijf hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid. Wij zijn gecertificeerd volgens kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO 9001, ISO 14001 en VCA**. Dit geeft de opdrachtgever zekerheid dat datgene wat men gerealiseerd wil zien ook volgens de kwaliteit- en veiligheidseisen gemaakt wordt.