icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Steenwijk - Vernieuwbouw Agrifac

In opdracht van Exel Real Estate Netherlands B.V. heeft Koenen Bouw samen met Rottinghuis de nieuwbouw van de assemblagehal en de verbouw van hetkantoor van Agrifac te Steenwijk naar architectonisch ontwerp van B+O gerealiseerd.

Agrifac produceert landbouwspuiten, zowel getrokken als zelfrijdend. Daarnaast maakt Agrifac ook bietenrooiers. Deze indrukwekkende machines worden over vrijwel de hele wereld verkocht. Om de groei van het bedrijf verder uit te breiden wordt de assemblagehal van circa 9.000 m² vervangen door nieuwbouw ter grootte van ongeveer 14.000 m². Daarnaast wordt het kantoor energetisch verbeterd.

 

Samen met onze co-makers hebben we in het voorstadium besloten, om bij opdracht het project verder in BIM voort te zetten. BIM geeft ons namelijk een beter inzicht van de samenhang tussen diverse disciplines, waardoor we eerder kunnen schakelen bij eventuele raakvlakken in maatvoering, detaillering en  producteigenschappen.

 

Het bouwwerk is gerealiseerd in drie fases, waarbij de huidige fabriek en het kantoor in gebruik blijven. In iedere fase wordt een deel van de fabriek gesloopt, waarna vervolgens een grotere hal wordt gebouwd. Samen met onze nevenaannemers van het sloopwerk, installaties, sprinkler en de opdrachtgever vindt afstemming plaats, zodat de bouwwerkzaamheden zonder onderbrekingen kunnen plaatsvinden en de overlast voor de opdrachtgever wordt beperkt.

 

Het bouwproject is gerealiseerd met de certificering BREEAM Outstanding. Met deze BREEAM-certificering wordt een hoge duurzaamheidsprestatie behaald. Met BREEAM vindt beoordeling plaats in negen categorieën;  management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Per onderdeel moeten punten worden behaald, om uiteindelijk het certificaat te ontvangen.