icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Emmen | Wildlands Adventure Zoo

Hoe bouw je het dierenpark van de toekomst? Een interessante opdracht die vraagt om creativiteit en innovatieve ideeën. Een uitdaging ons op het lijf geschreven. Dierenpark Emmen had ambitieuze plannen. Het nieuwe dierenpark wil mensen op een totaal andere manier van de natuur en haar bewoners laten genieten. Een avontuur dat je dwars door de wereld van leeuwen, giraffen, apen, neushoorns en andere dieren voert.

Rotswanden
2300 m2
Keerwanden
7 kilometer
Staal voor de grote kas
1.040 ton staal
Beton
5.000 m3 beton (50% betongranulaat)
Leemstenen
50.000 leemstenen

VolkerWesselsondernemingen bundelen hun krachten

Voor de realisatie van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen bundelen VolkerWessels-ondernemingen KondorWessels Projecten, KWS Infra, Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, Gebr.Van Kessel Speciale technieken en Producten, HOMIJ Technische Installaties, HOMIJ Networks, Koenen Bouw, Visser & Smit Hanab, Aveco de Bondt, Westo, Smits Neutachel Infrastructuur en VolkerWessels Bouwmaterieel hun krachten. Samen voerden ze deze unieke klus uit. Niet de traditionele bouwtekening maar een levensechte maquette (schaal 1:37) werd tot in de kleinste details nagebouwd. Zo is het nieuwe dierenpark ontstaan.

Attracties

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft diverse toonaangevende attracties. Over de hele wereld is gezocht naar hulp bij het creeëren van een optimale beleving in het park. Zo is een 4D ride uit Taiwan gehaald, komen de bootjes uit Duitsland en speeltoestellen uit België. De tropische beplanting van de kas, de grootste van Europa, is in gevlogen uit Costa Rica.

Duurzaam en energiezuinig

Wildlands is duurzaam en energiezuinig gebouwd. Warmte wordt straks bijvoorbeeld gewonnen uit drinkwater en voor elektriciteit wordt gebruik gemaakt van warmte-kracht-koppelingsinstallaties die werken op groen gas. Daarnaast is er een brug van gerecycled staal én een zogenoemde bio composiet brug. Die is gemaakt van geperste vlasvezels en biologische hars. De leemstenen die zijn gebruikt voor de bouw van het Zonnepaleis zijn gemaakt van leem die vrijkwam bij het uitgraven van de Hondsrugtunnel in Emmen.