icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Emmen verbouw en nieuwbouw gemeentehuis

Het gemeentehuis van Emmen ligt in het hart van de historische binnenstad. Omdat de gemeente alle functies en werknemers op een plek wilde concentreren, heeft De Zwarte Hond een ontwerp gemaakt voor nieuwbouw en renovatie, met als doel een nieuwe identiteit: een huis in het groen voor en van de burgers van Emmen. Met onder andere als kenmerken: gastvrijheid, herkenbaarheid, een laagdrempelig gebouw.  

Naam
Ver- en nieuwbouw gemeentehuis
Plaats
Emmen
Marktsegment
Utiliteitsbouw
Architect
De Zwarte Hond
Oplevering
Juni 2009

Gestript en opgeknapt

Het bestaande gebouw en de 'brug', aan de kant van het centrum, is gestript en opgeknapt. Hier zijn de openbare functies gesitueerd, zoals een publiekshal met balies. Aan de andere kant van de 'brug' is een nieuw gebouw gesitueerd, met daarin o.a. kantoren en flexplekken. De oorspronkelijk doorlopende landschap is teruggebracht in de gebouwen en geeft het gemeentehuis een groen karakter.