icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Emmen | Nieuwbouw zwembad

In opdracht van Gemeente Emmen zijn Koenen Bouw en Wind Design & Build verantwoordelijk voor de realisatie van dit complex naar een ontwerp van Wind Architecten Adviseurs. Het nieuwe zwembad omvat drie baden; een wedstrijdbad met acht banen, een doelgroepenbad en een recreatiebad. Het recreatiebad wordt onder meer voorzien van drie glijbanen, waarvan eentje met een lengte van zestig meter. Deze glijbaan gaat deels buiten het gebouw en registreert de snelheden waarbij de gebruikers langs zoeven. Het doelgroepenbad is met name bedoeld voor zwemlessen. Dit bad krijgt een beweegbare bodem. Als er geen speciale doelgroepen aanwezig zijn kan op eenvoudige wijze het bad betrokken worden bij het recreatiegedeelte. Naast het doelgroepenbad komt een zes meter hoge klimwand. Daarnaast worden er ook kleedruimtes, douches en kantoren gerealiseerd.

Het nieuwe zwembad wordt gebouwd op de Meerdijk in Emmen (naast het voetbalstadion van FC Emmen). Door slim gebruik te maken van deze locatie hoeven er geen extra parkeervoorzieningen te worden aangelegd.

Het nieuwe zwembad is voorzien van diverse duurzame toepassingen, zoals diverse warmte terugwinningssystemen, schakeling van de verlichting, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Op deze manier kan wordt er flink bespaard op de energiekosten.