icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Dalfsen | Waterfront

In opdracht van ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen b.v. (Loostad bv en Volkerwessels vastgoed bv) realiseren wij Waterfront Dalfsen. Dit is een binnenstedelijke herontwikkeling van het terrein waar het oude gemeentehuis en drukkerij Eshuis waren gevestigd. KWS Zwolle, tevens een onderneming van VolkerWessels, heeft de infrastructuur aangebracht. 

Gerealiseerd

In 2014 zijn wij gestart met de gefaseerde uitvoering van het project. In vijf fasen hebben wij het volgende gebouwd:

  • een parkeergarage;
  • een supermarkt;
  • 67 woningen/appartementen;
  • twee restaurants waarvan één met theaterzaal.

 

In uitvoering

Het appartementencomplex blok 3 is het sluitstuk van het Waterfront waarna deze gebiedsontwikkeling volledig is afgerond. Dit project bestaat uit 23 appartementen en een commerciële ruimte op de begane grond. Het complex wordt gebouwd op een reeds door Van Hattum en Blankevoort Noord aangebrachte parkeerkelder.

 

Het Waterfront is uniek en kenmerkt zich door de karakteristieke uitstraling en eigenheid. Passend in de omgeving van het dorp en de natuur vallen de moderne woningen van de buitenkant niet op als ‘nieuwbouw’. Ramen met roedeverdeling en een diversiteit aan gevels kenmerken de straten. Daarnaast is het gelukt om de rivier de Vecht openheid te geven en te betrekken in het gebied.