icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
51 levensloopgeschikte woningen

Coevorden | De Voorde

Woonzorglocatie De Voorde werd meer dan 50 jaar geleden gebouwd. Een deel van de huizen paste niet meer bij deze tijd. Zorggroep Tangenborgh en Domesta sloegen daarom de handen ineen. Samen zochten zij naar 'de juiste bouwteampartner die hun wensen zou kunnen vertalen naar een functioneel ontwerp, binnen bijbehorend taakstellend budget'.   Voor die uitvraag pakten wij samen met KAW de handschoen op, met een succesvol resultaat; op basis van planpresentatie en enthousiasme werden wij geselecteerd. Daarom realiseren wij nu de 51 nieuwe, levensloopgeschikte, huizen rondom twee hofjes.

De 56 verouderde aanleunwoningen zijn in 2019 gesloopt. Daarvoor in de plaats ontwierpen we 51 nieuwe, levensloopgeschikte, huizen die gebouwd worden rondom twee hofjes. Ze hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is een extra slaapkamer met ruimte voor bijvoorbeeld hobby’s.

 

Twee fasen

De bouw verloopt in twee fasen. In de 1e fase bouwen we 38 huizen. Daarmee zijn we in mei 2020 gestart. Toekomstige bewoners wonen tijdelijk in het hoofdgebouw van De Voorde. Als zij begin 2021 verhuizen naar hun nieuwe huis, slopen we dat deel van het hoofdgebouw. Op deze plek komen dan de laatste 13 nieuwe huizen.

 

We streven ernaar om het hele project in 2022 af te ronden.