icon-arrow-right
HomeProjecten Borger | Borgerhof

Borger | Borgerhof

Nieuwbouw Borgerhof

Op de locatie van de Borgerhof en de Eshof bouwt Woonservice samen met Tangenborgh een nieuw, modern wooncomplex bestaande uit 86 appartementen en diverse algemene ruimten. Met de nieuwbouw krijgt Borger een compleet nieuwe entree.
De nieuwbouw gebeurt in 2 fasen.

  • Fase 1: Sloop oude Borgerhof en nieuwbouw op die locatie
  • Fase 2: Sloop van De Eshof en nieuwbouw op die locatie

Beide complexen worden met elkaar verbonden tot een nieuw geheel.
Op dit moment zijn de bouwwerkzaamheden van fase 1 in volle gang. We verwachten dat voor de bouwvak 2018 de eerste fase gereed is zodat er in de bouwvak kan worden verhuist. Aansluitend zullen wij dan starten met de 2e fase.

Fase 1 Nieuwbouw Borgerhof

In mei 2017 wordt gestart met de nieuwbouw op de locatie van de huidige Borgerhof. Hier worden 62 appartementen gebouwd. De appartementen krijgen een oppervlakte van 70 m2 en bestaan uit een woonkamer en twee slaapkamers. Ook heeft ieder appartement een eigen buitenruimte, dit kan een balkon of een tuin zijn. Het nieuwe woongebouw is voor de zomer van 2018 gereed. De bewoners van de  tijdelijke huisvesting Borgerhof verhuizen dan naar het nieuwe appartementencomplex. Tevens verhuizen de huidige bewoners van De Eshof naar de nieuwbouw.

 

Fase 2 Nieuwbouw

Zodra de nieuwbouw op de locatie van de Borgerhof gereed is en de bewoners hun intrek hebben genomen, wordt gestart met de sloop van De Eshof. Op de locatie van De Eshof komen 24 appartementen. Beide appartementencomplexen worden aan elkaar verbonden tot een geheel. Op de begane grond van het complex komen diverse algemene ruimten met verschillende voorzieningen. De gehele nieuwbouw is voor het eind van 2019 gereed.

 

Architectuur

Het ontwerp van de nieuwbouw is gedaan door HJK Architecten uit Groningen. De nieuwbouw van de Borgerhof krijgt een moderne maar huislijke uitstraling. Dit wordt onder andere gecreëerd door het gebruik van natuurlijke materialen. De verschillende ruimtes zijn licht en hebben een prettige uitstraling.

Feiten & cijfers

+