icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Van der Valk Hotel Assen

Assen | Wellness Van der Valk Hotel

In opdracht Van der Valk Hotel Assen bouwden we een Wellness aan het bestaande hotel, met daarin een zwembad, een fitnessruimte, een box/cardio, behandelkamers, sauna’s, hamam en zoutgrot.  

Relaxen in het groen

De uitstraling van deze uitbreiding kenmerkt zich door stoere materialen zoals staal, natuursteen en glas en ruimtelijkheid. De hoge ramen rondom leggen de verbinding met het groene buitenterrein. Relaxen in het groen is hierdoor zeker van toepassing. 

Het project bestaat uit een in het werk gestorte betonnen kelder die ongeveer drie meter onder het maaiveld ligt. Hierin worden de installatie van het zwembad geplaatst, de LBK’s en de overige installatievoorzieningen. De begane grond bestaat uit breedplaat- en kanaalplaatvloeren. De hoofdconstructie bestaat uit verschillende onderdelen zoals prefab kolommen, staalconstructie, betonwanden en dragende kalkzandsteenwanden.
 
We hebben diverse gevelafwerkingen in het project. Het zwembad en het fitnessgedeelte worden voorzien van vliesgevels, de Welness wordt volledig opgetrokken in natuursteen gevel met verdekte aluminium kozijnen en overige gevels worden voorzien van gevelstuc.
Er is een verbindingsgang gemaakt tussen het hotel en de Wellness. De aparte ingang aan de voorzijde van het gebouw zorgt ervoor dat de Wellness ook toegankelijk voor personen die niet in het hotel verblijven. Alle daken worden uitgevoerd als mos-sedum daken. Het tegel- en schilderwerk is door Van der Valk  uitgevoerd.

 

Fotocredits; Van der Valk Assen, Dagblad van het Noorden.