icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Emmer-Compascuum 10 woningen

In het  plan Vogelbuurt in Emmer Compascuum realiseert Koenen Bouw aan de Kwartel 10 hoek- en  tussenwoningen. De woningen worden standaard voorzien van zonnepanelen, tuinberging, badkamer op de 1e verdieping, toilet en worden behang/spac klaar opgeleverd.    Kijk voor meer informatie op Funda, of neem contact op met Loves Makelaardij, 0591 35 34 75.

Indeling

Begane grond:
Entree aan de voorzijde van de woning met daaraan de toilet, meterkast en trapopgang. Woonkamer en ruimte aan de voorzijde voor de keuken.

1e verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers en de badkamer voorzien van wastafel, toilet en douche. 

2e verdieping:
Middels vaste trap te bereiken open zolderruimte waar eventueel nog een 4e slaapkamer gecreeerd kan worden. Ook bevinden zich hier de CVketel en witgoedaansluiting.

Over Emmer-Compascuum

Emmer-Compascuum is een dorp in de gemeente Emmen en telt circa 8000 inwoners. Het ligt in de Zuid-Oosthoek van Drenthe en op korte afstand van de Duitse grens en op ongeveer 10 km afstand van Emmen. 

Het dorp heeft diverse voorzieningen en winkels zoals een supermarkt, café, huisarts, apotheek en ook is er een actief verenigingsleven. Er zijn vele sportverenigingen zoals handbal, voetbal, tennis, volleybal, etc. Ook is er een openluchtzwembad en zijn er meerdere dorpsverenigingen die vele festiviteiten per jaar organiseren. 

Emmer-Compascuum betekent oorspronkelijk gemeenschappelijke weide. Dwars door het dorp loopt het riviertje de Runde, deze is in 2014 hersteld. In 2014 is tevens de vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel in ere hersteld. Jaarlijks passeren ruim 6000 boten de sluizen van Emmer-Compascuum.

Emmer-Compascuum is een typische veenkolonie en staat bekent om zijn lintbebouwing langs de kanalen. Deze kanalen werden vroeger gebruikt de ontwatering van het afgestoken veen. 
Het dorp telt 7 basisscholen en het voorgezet onderwijs bevindt zich op korte afstand in Emmen of Ter Apel. Aan de rand van het centrum ligt de visvijver met talloze wandel- en fietsmogelijkheden.