icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 maart 2023

Tiny Forest in de Drentse bossen.

Bij het Hunebedcentrum in het Drentse Borger is vandaag een Tiny Forest aangeplant, het 2e in het Noorden! Nadat de eerste boom was geplant door burgemeester Jan Seton van gemeente Borger-Odoorn, kinderburgemeester Lotte van der Scheur en directeur Wout van Vilsteren van VolkerWessels Noord, hebben de kinderen van groep 6, 7 en 8 van CKC De Borgh alle andere bomen geplant.

Oerbos

Het mini-oerbos in wording, is aangelegd in het Oertijdpark, een buitenterrein van het Hunebedcentrum met verschillende reconstructies als prehistorische huizen, akkers, grafheuvels en veenwegen. Het Hunebedcentrum gaat het Tiny Forest gebruiken om bezoekers en scholieren op een nieuwe manier te leren over de relatie tussen mensen en de natuur en hoe deze over de eeuwen sterk is veranderd.

Tiny Forests in heel Nederland
Het initiatief voor dit Tiny Forest in Borger komt voort uit een samenwerking die bouwconcern VolkerWessels begin dit jaar heeft gesloten met IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe. VolkerWessels treedt op als sponsor, IVN Natuureducatie is verantwoordelijk voor de organisatie en Earthwatch Europe gaat samen met vrijwilligers de groei van het bos monitoren. De voorbereidende werkzaamheden zijn verricht door VolkerWessels-onderneming Gebr. Van Kessel.

De afgelopen weken zijn al Tiny Forests geplant in Stein (Limburg), Enschede, Breda en Warffum (Groningen). Laten in het jaar volgen nog enkele locaties. Daarmee is VolkerWessels op dit moment de grootste investeerder in Tiny Forests in Nederland.