icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 augustus 2019

Opgeleverd! | Aquarena

Op 27 augustus is het nieuwe zwembad op Businesspark Meerdijk in Emmen opgeleverd. Dat betekent dat wij, samen met Wind Design & Build, de bouw volledig hebben afgerond en de sleutel hebben overhandigd aan de gemeente Emmen.

Foto 2.jpg

Officiƫle opening

De komende weken leren de medewerkers van Aquarena het nieuwe zwembad kennen en gaan ze het testen. Op 19 oktober vindt de officiële opening plaats. In de daaropvolgende herfstvakantieweek organiseert Aquarena allerlei feestelijke activiteiten in en rond het nieuwe zwembad.
De oplevering was oorspronkelijk gepland op 21 september. Doordat er meer tijd nodig was voor het afronden van de laatste werkzaamheden, in combinatie met de bouwvakvakantie, is het zwembad enkele weken later opgeleverd. 

Testfase

Het zwembad aan de oude Angelsloërdijk blijft nog open tot 14 oktober.

De komende weken gaan de medewerkers van Aquarena aan de slag om vertrouwd te raken met het nieuwe bad en de techniek. De waterkwaliteit en de luchtbehandeling moeten goed ingeregeld worden. Om dit te testen, organiseert Aquarena testdagen op de nieuwe locatie voor de gebruikers van het huidige zwembad. Wethouder René van der Weide: “Binnenkort opent een schitterend nieuw zwembad op een toplocatie, voorzien van de nieuwste technieken. Het testen is noodzakelijk om iedereen straks te kunnen laten zwemmen in goed functionerend zwembad.”

In opdracht van de gemeente Emmen bouwde Koenen Bouw/Wind Design & Build dit nieuwe zwembad op Businesspark Meerdijk in Emmen. Het zwembad heeft een achtbaans wedstrijdbad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem, een recreatie- en een peuterbad. Daarnaast biedt het zwembad uitgebreide wellness mogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes.

Directeur van Koenen Bouw, Wout van Vilsteren: “Het Aquarena anno 2019 is een modern, energiezuinig zwembad. Het hele dak ligt vol speciale zonnepanelen, het hele gebouw is voorzien van ledverlichting met bewegingsmelders. Het energieverbruik is met factor 4 verminderd in vergelijking met de oude situatie.”

 

 

Foto 5.jpg

Vlog

VolkerWessels collega Amber is afgelopen zomer gaan kijken hoe het zwembad is gebouwd. Hier heeft zij een vlog van gemaakt. In deze vlog geeft ze een kijkje in de duurzame toepassingen waar het zwembad van voorzien is, zoals diverse warmte terugwinningssystemen, schakeling van de verlichting, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Benieuwd naar de vlog van Amber? Deze vindt je hier