icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 juni 2018

Grote belangstelling voor Borgerhof tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 2 juni kregen belangstellenden de gelegenheid het nieuwbouwproject Borgerhof te bezichtigen tijdens de Dag van de Bouw. Van 10.00 tot 16.00 uur openden Woonservice, Zorggroep Tangenborgh en Koenen Bouw de bouwplaats van de nieuwbouw Borgerhof voor publiek. In totaal hebben maar liefst 775 belangstellenden van deze unieke mogelijkheid gebruik gemaakt.

Wat was er te doen?

Belangstellenden konden zien hoe ver de bouw gevorderd is. Ook werd het 3D model toegelicht die voor de bouw gerealiseerd is. Borgerhof is ontworpen met behulp van de ontwerpsystematiek BIM, dat staat voor Bouw Informatie Model. BIM is een driedimensionale ontwerpomgeving, waarin de verschillende bij het project betrokken disciplines het ontwerp voor het Borgerhof stap voor stap opbouwen. Aan het einde van het ontwerpproces is Borgerhof dus eigenlijk al een keer gebouwd, zij het niet fysiek, maar virtueel in 3D.

 

Ook konden bezoekers de architect vragen stellen over het ontwerp van Borgerhof. Bij de medewerkers van Tangenborgh en Woonservice ontvingen de toekomstige bewoners en belangstellenden meer informatie over de appartementen, zorgkamers en de daarbij behorende faciliteiten.

 

Daarnaast waren er leuke activiteiten zoals de Borgerhof Quiz inclusief Rad van Avontuur. Kinderen konden hun vakman skills ontdekken in de vorm van leuke opdrachten of zich vermaken op het springkussen.


De reacties van de bezoekers waren unaniem: prachtig, geweldig, verrassend! De bezoekers waren erg te spreken over de grootte van de kamers, en dat het gebouw vanaf de buitenzijde lijkt op allemaal aparte woningen waardoor het geen massale uitstraling heeft. Ook de locatie is erg mooi, dichtbij winkels, zodat er veel nieuwe inschrijvingen bij zijn gekomen. Daarnaast heeft Koenen Bouw van diverse omwonenden complimenten ontvangen aangezien ze geen overlast ervaren. 

Borgerhof

Aan de rand van Borger bouwt Koenen Bouw in opdracht van woningcorporatie Woonservice en Zorggroep Tangenborgh een nieuw, modern wooncomplex bestaande uit 86 appartementen en diverse algemene ruimten. De eerste bewoners zullen in oktober 2018 hun intrek nemen in het nieuwe appartementencomplex.  Meer informatie over de nieuwbouw is te vinden op www.nieuwbouwborgerhof.nl.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Dit jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 71.000 bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl.