icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 december 2022

Biochron Emmen transformeert tot CBK

Het Biochron in Emmen wordt getransformeerd tot nieuwe culturele hotspot van Emmen! Vrijdag 9 december 2022 werd dit moment gemarkeerd met de onthulling van het bouwdoek door wethouders Jisse Otter en Dewy Leal van Gemeente Emmen. De ondergrondse ruimten van het Biochron in het Rensenpark worden verbouwd door Koenen Bouw Emmen tot Centrum voor Beeldende Kunst.

Het bestaande gebouw, waar ooit de aquaria van het Noorderdierenpark waren, wordt gestript tot het betonnen casco. In de ruimten onder het maaiveld wordt de constructie gewijzigd om nieuwe ruimtes te creëren. Hiervoor worden constructieve wanden gesloopt en nieuwe constructieve wanden gebouwd. Bovengronds wordt de nieuwbouw gecompleteerd met een waterpartij op het maaiveld-niveau; een eyecatcher in de buitenruimte.

Boven maaiveld vormen acht kubussen de nieuwe ruimte voor de toegang, de techniek en zorgen deze voor daglicht. Bijzonder is ook de afwerking van de wanden en daken van deze elementen in natuursteen.

Om ruimte te maken voor de expositieruimtes worden de ondergrondse ruimten opnieuw ingericht. Stalen kozijnen, glazen wanden en mooie zichtlijnen vormen de basis. Om het klimaat te optimaliseren wordt er een complete installatie gerealiseerd.
Koenen Bouw realiseert deze transformatie in de periode van december 2022 tot eind oktober 2023.

Wij staan in de startblokken om met deze bijzondere opdracht aan de slag te gaan in goede samenwerking met de betrokken partijen:

Opdrachtgever: Gemeente Emmen
Stedenbouw en architectuur : Gemeente Emmen en AAS Groningen  
Constructeur: Goudstikker de Vries
Installatie Adviseur : Bureau 1232
Installateur: Harwig Installatietechniek

© Visualisaties AAS Groningen