icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 juli 2019

Assen Kloosterveste| Het hoogste punt is bereikt!

De bouw van 11 Nul-Op-de-Meterwoningen aan de Oostergracht en Oosterwal in de wijk Kloosterveste heeft het hoogste punt bereikt! Een speciaal moment voor de nieuwe bewoners en de ontwikkelaar en aannemer Koenen Bouw. Symbolisch hees wethouder Karin Dekker onder het toeziend oog van Wout van Vilsteren, directeur Koenen Bouw, de nieuwe bewoners en alle genodigden, de vlag in top op de bouwlocatie.

hoogste punt 05_edited.jpg

Oude tradities herleefden.

Een boodschap voor later meegeven. De nieuwe bewoners werden in de gelegenheid gesteld om een dakpan te voorzien van tekst die vervolgens op hun woning zal worden geplaatst. Vol enthousiasme werd, onder het genot van een hapje en drankje, door de bewoners hier gehoor aan gegeven.

 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij gemeente Assen. De Nul-Op-de-Meter woningen lopen vooruit op de duurzaamheidseisen die medio volgend jaar ingaan. De woningen hebben een zeer hoge isolatiewaarde en krijgen de meer dan nodige installaties mee, waardoor de woningen klaar zijn voor de toekomst. Architect Walter Stoop van 12WAT heeft, geïnspireerd door de naastgelegen woningen, zorggedragen voor een uniek ontwerp. Kleurvlakken en divers metselwerk geven net dat stukje extra dynamiek aan de woningen.

 

In onze nopjes met deze duurzame woningbouw.

Wout van Vilsteren geeft aan: “Wij zijn als Koenen Bouw trots op deze woningen die voldoen aan zeer hoge isolatiewaarden waardoor deze woningen klaar zijn voor de toekomst.” Karin Dekker voegt daar aan toe: “U bent als nieuwe bewoners al klaar voor de toekomst. U woont straks gasloos én op een hele duurzame manier. U en uw kinderen kunnen daarom jaren vooruit.”

 

Koenen Bouw is verheugd om bij voorspoedige weersomstandigheden eind december de sleutel te kunnen overhandigen aan de nieuwe bewoners.