icon-arrow-right
HomeProjecten Assen | De Velduil

Assen | De Velduil

Wonen aan de rand van het centrum van Assen op een unieke plek in de populaire wijk Assen Oost én ook nog eens op steenworp afstand van het station.

 

Op de prachtige locatie van de voormalige Vrije School bouwen wij 12 zeer energiezuinige, Nul-Op-de-Meter-ready, woningen. 4 twee-onder-één-kap woningen en 8 rijwoningen. De woningen worden onder fraaie architectuur gebouwd en hebben een zeer ruime tuin.

Iets voor jou?

De woningen worden in de basis Bijna Energie Neutraal Gebouwd en zijn daarom al klaar voor de toekomstige energie-eisen! Naast dat de bijna energie neutrale woning extra goede isolatie heeft, wordt deze Nul-Op-de-Meter-ready ontwikkeld. Kies je bijvoorbeeld voor het zonnepanelenpakket, dan ben je een heel eind op weg naar een Nul-Op-de-Meter-woning*.

 

*) De woning is nog in ontwikkeling. Uit de energieberekening van de woning zal blijken of het zonnepanelenpakket toereikend is om de titel Nul-Op-de-Meter te mogen voeren.

Dit is Nul-Op-de-Meter-ready wonen!

Extra goede isolatie van dak, vloeren en gevels

Er is erg veel aandacht besteed aan het isoleren van de woning. Daarmee wordt niet alleen de energielast verlaagd, maar ook de geluidsdruk van buiten. De woningen worden uitgevoerd met een goede thermische schil. Het huis krijgt als het ware een ‘warme jas’. Goede isolatie scheelt in de maandelijkse energielasten, is beter voor het milieu en betekent bovendien dat de woning een zeer comfortabel binnenklimaat heeft.

 

Hoogwaardige kierdichting

Energie besparen in een tochtig huis valt niet mee. Je hebt al snel de neiging de thermostaat een graadje hoger te zetten. In een bijna energie neutrale woning is nergens tocht. De woning kent een hoogwaardige kierdichting wat een zeer comfortabel huis oplevert, maar ook minder energiekosten.

 

Warmtepomp

Met de lucht-, of grondwarmtepomp heb je geen gas meer nodig. Warmtepompsystemen onttrekken hun warmte aan de omgeving. Deze energie wordt weer omgezet voor het gebruik van verwarming, koeling en het bereiden van warm tapwater. Hierdoor zijn deze warmtepompen niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

 

Balansventilatiesysteem

De woning wordt voorzien van een zeer energiezuinig balansventilatiesysteem. Door gebruik van extra goede isolatie is ventilatie voor gezonde lucht in huis erg belangrijk. Het ventilatiesysteem in deze woning wordt vanuit één centrale plek geregeld. Ventilatiekanalen door de gehele woning dragen zorg voor ventilatiebehoefte in de verschillende ruimtes. Ook warmt het ventilatiesysteem koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht. Dat maakt balansventilatie het energiezuinigste ventilatiesysteem.

 

Driedubbel glas
De houten kozijnen worden standaard voorzien van triple glas. Met triple glas blijft de warmte in huis, hierdoor bespaar je energie. Bovendien is het comfortabel: geen tocht en minder kou bij de ramen, geen condens aan de binnenkant van het raam en veel minder geluid van buiten.

 

Laagtemperatuur vloerverwarming

Een lage temperatuur vloerverwarming is een techniek waarbij de watertemperatuur in de verwarmingsinstallatie relatief laag is. Laagtemperatuur vloerverwarming verwarmt een zeer goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker. Je bespaart energie en geniet in huis van meer comfort in alle woonvertrekken. Daarnaast biedt dit systeem de mogelijkheid om in de zomer de woning te koelen.

 

Duurzaam materiaalgebruik
Wij hanteren een duurzaam grondstoffenbeleid. De voorkeur gaat uit naar duurzame bouwmaterialen met een beperkte milieubelasting. De bouwprocedures van de woning zijn erop gericht dat de hoeveelheid afval in het productieproces en op de bouwplaats tot een minimum worden teruggebracht. 

 

Houten kozijnen
De woning wordt uitgevoerd met klassieke houten kozijnen. Hout is als hernieuwbare grondstof hét circulaire bouwmateriaal bij uitstek.

Is jouw interesse gewekt?

Neem dan contact op met de makelaar van jouw keuze:

  • Groenhout Makelaars | Pieter van Meurs | 0592 - 461 202 of 06 - 57 55 08 50;
  • Oosting Makelaars | Wouter Weijers | 0592 - 310 144 of 06 - 17 17 96 58.

 

Neem een kijkje op de projectwebsite en registreer je alvast. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het plan.

+