HomeConceptenClimateReady®

ClimateReady®

ClimateReady® is het duurzame woonconcept van VolkerWessels. Met duurzame materialen en voorzieningen wordt de CO2-uitstoot van de woning sterk teruggedrongen. Een verantwoorde manier om direct bij te dragen aan een schoner leefklimaat, terwijl de bewoner van de woning minder gevoelig is voor de stijgende energieprijzen.

De basis

In de basisuitvoering presteren woningen binnen het ClimateReady concept al 10-20% onder de meest recente wettelijk voorgeschreven EPC-norm voor nieuwbouwwoningen. Energieverbruik en CO2-uitstoot kunnen echter nog verder omlaag, zodat een EPC van 0 binnen bereik komt. Hiervoor verantwoordelijk zijn zes opties die bij oplevering óf in een later stadium geïnstalleerd kunnen worden. Opties die niet alleen bijdragen aan de duurzaamheid, maar ook het wooncomfort sterk verhogen:

 1. Hoogwaardige isolatie
 2. HR++ glas
 3. Zelfregulerende gevelroosters
 4. Vloerverwarming
 5. Zuinige HR-ketel
 6. FSC Hout

Verder verduurzamen?

Met de basisuitrusting presteert de Climate Ready woning al veel beter dan gemiddelde nieuwbouwwoning. Maar je kunt ook verder gaan. Elke Climate Ready woning is namelijk constructief en technisch voorbereid op het installeren van extra voorzieningen. Deze opties kunnen meteen bij de nieuwbouw worden geinstalleerd, maar dit kan ook in een later stadium. Het is zelfs heel goed mogelijk om stap voor stap te investeren in de meest energiezuinige woning. Met een optimale toepassing van de installaties benadert de Climate Ready woning een EPC van nul. Met andere woorden: de woning is dan energieneutraal. Een energieconsulent helpt toekomstige bewoners van de woning bij het maken van de beste keuze.

Opties voor een nog betere duurzaamheidsprestatie zijn:

 • Warmtepomp
 • HR-ketel met luchtwarmtepomp
 • PV-cellen
 • Zonneboiler
 • Douchewarmtewisselaar
 • CO2 gestuurde ventilatie


Meer informatie over Climate Ready.

+