icon-arrow-right

SAM&

In samenwerking met de gemeente Emmen hebben de bouwbedrijven Brands, Buursema, Koenen en Zomers, adviesbureau TMS Holland en Mulder Schilders het initiatief genomen tot oprichting van SAM&. SAM& zet zich in om particuliere woningen in de gemeente te verduurzamen. Dit doen wij om de volgende redenen:

Woningen energiezuiniger maken

Nederlanders willen graag duurzaam wonen. Omdat ze een bijdrage aan een betere wereld willen leveren, maar ook om geld te besparen. Hoewel bijna driekwart ‘iets’ aan duurzaam wonen doet (denk hierbij aan isolatie, dubbelglas of een hr-ketel), geeft ook de helft van de mensen aan te weinig te weten over verduurzaming om er echt mee aan de slag te gaan.
SAM& brengt daar verandering in. Met onze gezamenlijke kennis brengen wij u op de hoogte van de mogelijkheden en voordelen, maar wij bieden u ook een totaalconcept op maat om uw huis energiezuiniger te maken.

De kwaliteit van huizen verbeteren

Het verbeteren van de kwaliteit van een woning begint met het energiezuiniger maken van een huis. U krijgt zo namelijk meer wooncomfort voor een lagere prijs. Bovendien wordt uw huis zo aantrekkelijker als u besluit om hem te verkopen.

De bouwsector stimuleren

Het is natuurlijk algemeen bekend dat de bouwsector het de afgelopen jaren niet makkelijk heeft gehad. In tijden zoals deze is het dan ook belangrijk om met nieuwe ideeën en initiatieven te komen om onze sector te stimuleren. Met SAM& kunnen wij een groot aantal nieuwe projecten in de gemeente Emmen starten. Die projecten hebben niet alleen voordelen voor ons als initiatiefnemers, maar ook voor u. U kunt dankzij de werkzaamheden die wij uitvoeren tenslotte geld besparen. Een win-win situatie dus!

Werkloosheid onder jongeren terugdringen

Meer werk betekent automatisch meer arbeidsplaatsen. Dankzij de werkzaamheden die voortkomen uit SAM& kunnen de deelnemende bedrijven meer jongeren aannemen. Zo kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de werkloosheid onder jongeren in de gemeente Emmen. Naast arbeidsplaatsen biedt SAM& ook leerling-werkplaatsen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met het Opleidingscentrum Bouw (OCB). Omdat wij deze jongeren bij SAM& betrekken, kunnen wij de kosten van de projecten bovendien ook lager houden.

Ondersteuning gemeente Emmen

De gemeente Emmen ondersteunt SAM& en de bovenstaande doelstellingen van harte en stelt daarom 3,9 miljoen euro subsidie beschikbaar. Dit bedrag is bedoeld om woningeigenaren de mogelijkheid te bieden een lening af te sluiten tegen een zeer laag rentetarief.

+